willibrordus kerk 002.jpg

Evenementen

Twitter

Login Form

Welkom

Van harte welkom op de site van de Raad van Kerken Wassenaar. De Raad van Kerken in Wassenaar is een lokaal samenwerkingsverband en overlegorgaan tussen alle Christelijke kerken. In Wassenaar zijn 4 geloofsgemeenschappen met totaal 8 kerken.

Niets geschiedt zonder de zegen van de Heer:

Ga met God en Hij zal met je zijn
jou nabij op al je wegen
met zijn raad en troost en zegen
Ga met God en Hij zal met je zijn
bij gevaar, in bange tijden,
over jou zijn vleugels spreiden
Ga met God en Hij zal met je zijn.

Gez 416: 1,2


Raad van Kerken Wassenaar

te doen

Te Doen

Een tijdje terug waren Johnny de Mol en Hella Hueck (journaliste bij het Financieel Dagblad) te gast bij Eva Jinek. Beiden hadden, met honderdduizend anderen (!), een maand lang ‘droog’ gestaan. Het was ze goed bevallen. Ze voelden zich fitter en sliepen beter. Johnny de Mol overwoog zelfs er nog een maand aan vast te knopen.

Dagen van onthouding kennen we in de kerk ook. Bijvoorbeeld in de 40 dagen voor Pasen. Die worden ook wel de vastentijd genoemd. Het was altijd meer iets van Rooms-katholieken dan van ons Protestanten. Maar inmiddels doe ook ik er graag en met overtuiging aan mee. Door de week ‘drink’ ik niet (gekke uitdrukking: alsof alleen wie alcohol nuttigt, drinkt).

Het helpt me om bewuster toe te leven naar het Paasfeest. Voor ieder niet gedronken glas gaat een bedrag in een ‘goede doelen’ potje. Stil staan bij Jezus’ lijden maar voorbijgaan aan wie het in het leven minder getroffen hebben, is immers vloeken in de kerk. Op zondagen gaat de kurk juist van de fles. Die dag is bedoeld als voorproefje van het komende Paasfeest. Dan mag je het je laten smaken.

Vasten moet niet. Maar je kunt er voor kiezen. Vasten is niet spectaculair en niet hoogdravend. Dat spreekt me er juist in aan. Het is een eenvoudige, praktische en heel concrete manier om de tijd niet door mijn vingers te laten glippen, maar me iedere dag even te herinneren: het gaat op Pasen aan!

Ds. Jilles de Klerk